25 Şubat 2013 Pazartesi

Frambuaz reçelli kalpli kurabiyeler

Haftanın ilk gününe aşk dolu kurabiyelerle başlayalım, mutlu olalım diyorum. Siz ne dersiniz? Eminim hepiniz istersiniz bunu. Depresyonu falan bir köşe atın ve frambuaz reçelli kalpli kurabiyeleri yapmaya başlayın. İşte tarif...

Malzemeler:
- 150 gr tereyağ
- 75 gr pudra şekeri
- 1 yumurtanın beyazı
- 1/8 çay kaşığı tarçın
- 250 gr un
- 4 gr kabartma tozu
- Birkaç damla kırmızı gıda boyası

Frambuaz Reçeli:
- 250 gr donmuş franbuaz
- 100 gr şeker
- 1/2 limon suyu
- 1 çay kaşığı mısır nişastası

Hazırlanışı:

Öncelikle reçelimizi hazırlıyoruz. Franbuaz, şeker ve limon suyunu bir tavada pişirip, mısır nişastasını 2 yemek kaşığı su ile karıştırıp açıyoruz ve reçel malzemelerinin içerisine ekliyoruz. Kıvamı koyulaşınca reçeli bir kenara alıyoruz ve soğutuyoruz. Tereyağı ve pudra şekerini çırpıp, içine yumurta ve vanilya özünü ekleyip iyice karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tarçını karıştırıp tereyağlı karışıma ekliyoruz. en son gıda boyasını ekleyerek hamuru ikiye bölüyoruz. Hamur toplarını istediğiniz kalınlıkta açıp kalp şeklindeki şekillendiricilerle tatlı şekillerini veriyoruz. Burada önemli olan şey yaptığınız iki kalp şekilli kurabiyenin birinin içerisini daha küçük şekilli kalp şeklindeki kurabiye kalıbıyla alıyoruz. 175 dere ısıtılmış fırında hafif kahverengileşinceye kadar pişiriyoruz. Pişmiş kurabiyelerden birini alıp üzerine franbuaz reçelini sürüp, içi kalp şeklince açılmış diğer kurabiyeyi üzerine koyarak sandviç şeklinde hazırlıyoruz. Tüm kurabiyelere aynı şekilde hazırlayıp servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder